Quantcast
Channel: 3. Party arşivleri - Hakan Uzuner
Viewing all articles
Browse latest Browse all 84

Quest Site Administrator İle Sahrepoint Yönetimi Ve Denetimi

$
0
0

2000 yıllarının başında Microsoft’un kendi adına ilk tohumlarını attığı hazır kurumsal portal yazılımı, 2003 yılında Sharepoint 2003 olarak daha belirgin hatlara sahip bir şekilde, kurumsal firmaların dikkatini çekmeye başladı. Geliştirici ekibin dört sene daha uğraşarak üzerine çok şey kattıkları Sharepoint 2007, kurumsal portal anlamında bir devrim niteliği taşıyordu. Sadece kurumsal portal anlamında değil, development anlamında da bir yenilikti ki Visual Studio 2007 için extradan Sharepoint Extensionları yayınlandı. Yazılım geliştiriciler arasında “Sharepoint Developer” adında yeni bir kategorizasyona yol açabilecek kadar başka ve derin kütüphaneye sahipti. Microsoft Sharepoint 2007’yi sadece Visual Studio ile destemekle kalmadı ve Tüm Office 2007 ailesini Sharepoint Dokuman Kütüphaneleri ile senkronize edilebilir kıldı. Böylece şirketler adına içerik ve dokuman yönetimi konusunda vazgeçilmez konuma geldi.

Böylesi kurumsal açığı oldukça geniş anlamda dolduran bir ürün, öyle kullanıldı ki; şirketler bu defa “eyvah nasıl yöneteceğiz” kaygısına düştü. Çünkü içerisinde tüm şirket dokumanlarını, içeriklerini ve iş akışlarını barındıran dev bir platformdan bahsediyoruz.

Quest’in .Net platformunda Sharepoint Framework’unu kullanarak geliştirdiği Site Administrator For Sharepoint aracı ile tüm Sharepoint ortamınızı yönetebilir ve denetleyebilir durumda oluyorsunuz. Site Administrator For Sharepoint ile, yapabileceğiniz şeyleri belli başlıklar altında toplayacak olursak:

Yönetim Adına;

Tüm Sharepoint Farm’ınızı bir windows arayüzünde hierarşik bir yapıda görerek daha hızlı erişim ve müdahale imkanına sahip olabiliyorsunuz

· Site, subsite, library, item gibi objeleri kkopyalamak, taşımak, silmek, yeniden oluşturmak gibi işleri tek arayüzden dosya gezgini kullanırcasına kolay ve hızlı yapabiliyorsunuz.

· Kolaylıkla Site ve alt site politikaları oluşturabilir, kotalar koyabilir ve alarmlar kurabilirsiniz.

· Gelişmiş raporlama ekranı ile, storage, performans, kullanılırlık bakımından raporlar alıp, daha sonraki adımlarınızı güvenle atabilirsiniz.

Denetim Adına;

· Kullanıcı aktivitelerini raporlayabilirsiniz.

· Kullanıcı aktiviteleri, dokuman tipleri v.b. ilgili alarmlar düzenleyebilirsiniz.

Security Adına;

· Kullanıcı bazlı tüm erişimler’i ve seviyeleri görüp düzenleyebilirsiniz.

Sharepoint Nesnesi bazlı tüm erişenleri ve seviyeleri görüp düzenleyebilirsiniz.

· Bir Sharepoint nesnesinin ya da bir kullanıcı’nın güvenlik ayarlarını klolayabilir, template olarak kaydedebilir ve diğer kullanıcı ya da neslnelere otomatik uygulatabilirsiniz.

· Erişim ayarlarını ve düzeylerini kaydedip yedekleyebilirsiniz.

Gelişmiş Raporlama Ekranı;

clip_image002

clip_image004

clip_image006


Viewing all articles
Browse latest Browse all 84

Trending Articles